Izvela sam ih kao maturante i zaista su najbolji učenici sa 5.0 prosekom 💗

Gimnazija Muhsin Rizvić u Kaknju prije nekoliko dana ispratila je maturante. Jedan razred se posebno ističe i to onaj koji je ostvario razredni prosjek od 5.0 i time ispisao istoriju ove obrazovne ustanove stare 64 godine, prenose Nezavisne.

Učenici 4. razreda su vredno su radili sa svojom razrednicom Enidom Mostić koja je ujedno i profesorica fizike, ali i drugim profesorima koji su im predavali. Trud i rad se na kraju isplatio.

Niko nije imao zaključenu ocjenu - vrlo dobar, a jedan učenik će zbog zapaženih rezultata učestvovati i na Olimpijadi iz fizike koja će biti održana u Njemačkoj i Japanu.

Ovo je prva generacija kojoj je 27-godišnja Enida Mostić iz Visokog razrednica i dobitnica nagrade za inovativne nastavnike, a svoj rad u ovoj školi počela je još kao studentica prije četiri godine kada je preuzela današnje već maturante.

- Izvela sam ih kao maturante i zaista su najbolji učenici sa 5.0 prosekom i najbolja generacija u istoriji ove obrazovne ustanove. Šta je bilo najbitnije, teško je reći, ali možda je bilo to što nisam bila mnogo starija od njih i zajedno smo delili uspehe i padove i mislim da je to imalo ključnu ulogu. Moji časovi nisu fizičarski već su često, kao i kod mojih kolega, životne priče... Učila sam na fakultetu da ne trebam biti diktator već samo prva među jednakim, da ih predvodim... - govori Mostić za Klix.

Ističe da su kao i svi gimnazijalci bili razdvojeni 1. i 2. razred te da su se u 3. razredu spojili u informatičko-matematičko područje te da su zajedno bili 3. i 4. razred. U dve godine školovanja naučili su se zajedništvu.

- Oni su u 3. razredu imali prosek 4.9, pa im je vjerovatno to bio zajednički motiv da 4. razred završe s prosjekom 5.0. Sve im je to pomoglo da zajednički deluju i pomažu jedni drugima - dodala je Mostić te naglasila da je čitav nastavnički kolektiv s učenicima vredno radio, slušao njihove želje i potrebe, posvećivao vreme za dodatnu edukaciju što je rezultiralo uspehom.

Autor: Nezavisne