On je dodao da je obavešten od direktora Zavoda za izradu novčanica da će sutra izaći prva iskovana boračka spomenica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je večeras u Skupštini Srbije, govoreći o odnosu Vlade prema građanima koji su branili zemlju, da su mesečna primanja ratnih vojnih invalida prve kategorije, kada se sve sabere, oko 360.000 dinara.

Ministar Nikola Selaković rekao je da je upravo Vlada Ane Brnabić 2020. godine predložila Narodnoj skupštini Zakon o boračko-invalidskoj zaštiti, te da je taj zakon potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zahvaljujući njemu počinjemo da govorimo i o bici na Košarama, na Paštriku, da slavimo naše heroje, da snimamo filmove, da o tome govorimo sa ponosom - rekao je Selaković.

Foto: Instagram.com/nikolaselakovic.official

On je dodao da je obavešten od direktora Zavoda za izradu novčanica da će sutra izaći prva iskovana boračka spomenica za sve građane Srbije koji su učestvovali u odbrani otabdžbine od 1991. do 1999.godine.

- Neko ko nas proziva u punom neznanju za odnos prema onima koji su branili našu zemlju stoji u istom redu sa onima koji su naše oficire kao vreće isporučivali Haškom tribunalu - rekao je Selaković.

Autor: Novosti.rs

#Ministar

#Vojni veterani

#selakovic