Ukrajinski predsednik u poseti trupama na frontu u Donbasu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je vojnike ukrajinske vojske na prvim linijama fronta tokom Dana Marinaca, godišnjeg praznika u Ukrajini kojim se slavi Ukrajinska mornarica.

Sudeći prema PR objavi na sajtu predsedništva Ukrajine, predsednik Zelenski je posetio trupe pozicionirane na Vuledar-Marinka odbrambenoj liniji u oblasti Donjecka tokom koje je dodelio više medalja za hrabrost vojnicima stacioniranim na toj tački fronta. Kako je izjavio predsednik Zelenski:

Svakog dana na bojnom polju ukrajinski marinci dokazuju da su moćna snaga koja je sposobna da uništi neprijatelja, oslobodi ukrajinsku zemlju i da izvrši najteže zadatke u najtežim okolnostima.

Obilazak fronta ukrajinskog predsednika usledio je nakon prave serije poseta stranim zemljama prošle nedelje, tokom kojih je osigurana podrška odbrani Ukrajine od strane Italije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije kao i tokom sastanka G7 u Japanu gde je Zelenski apelovao na velike industrijske sile sveta da ostanu ujedinjene protiv ruske agresije.

Oblast Donjecka je i mesto u kome se nalazi grad Bahmut koji je prema poslednjim tvrdnjama ministarstva odbrane Ruske Federacije kompletno pod kontrolom ruskih snaga, ali za koga ukrajinska strana tvrdi da se i dalje odvijaju borbe.

Autor: redportal.rs