Bela čorba je nešto što srpske domaćice prvo nauče da spremaju, jer osim što je jednostavna i neverovatno je ukusna

Može da zameni obrok, a može da se služi i pre glavnog jela. Danas vam predlažemo da isprobate i čuveni recept za norvešku belu čorbu koja se pravi sa ribom i dosta povraća, a pikantan ukus joj daje ljuta papričica. Oduševiće vas već na prvi zalogaj, a sprema se slično kao i naša.

Sastojci: 👩🏻‍🍳

1 crni luk 20 g putera 1 praziluk 1 paprika 1 šargarepa1 ljuta papričica 2 krompira 2 l vode100 g pečuraka2 čena belog luka400 g tune (mogu fileti ribe po želji) 1 žumance100 ml pavlake za kuvanje 1 veza peršuna

Priprema: 👩🏻‍🍳

U dublju šerpu sipajte ulje i puter. Propržite sitno seckani crni luk i praziluk, a kada omekšaju dodajte sitno seckanu papriku, rendanu šargarepu i seckanu ljutu papričicu. Poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte krompir isečen na kockice, pa sipajte vodu i kuvajte još 15 minuta posle ključanja. Za to vreme propržite seckane pečurke sa belim lukom i dodajte u čorbu. Ribu propžite sa obe strane i ubacite u čorbu. Začinite po želji, promešajte i kuvajte još 15 minuta. Umutite žumance sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte dve kutlače supe u tu smesu i promešajte. Zatim smesu sipajte ponovo u čorbu i još jednom promešajte. Ugasite šporet i ostavite čorbu još 15 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite. Prijateno!

Autor: Magazin Novosti