Otac ljut, pokrenuta istraga

Dečak (4) je u utorak slučajno upucao svog jednogodišnjeg brata u kući blizu Hjustona, saopštile su vlasti, prenose CBS News.

Prema rečima šerifa okruga Harisa Eda Gonzalesa, predškolac je "pronašao neobezbeđen pištolj kod kuće" i njime je upucao brata.

Šerif je u objavama na društvenim mrežama u utorak uveče naveo da je mališan zadobio povrede koje nisu opasne po život i da je odveden u bolnicu na lečenje.

Mališan je pogođen u nogu, izvestio je KHOU.

Pozivajući se na komentare zamenika iz kancelarije šerifa okruga Haris, stanica je kasnije u utorak uveče saopštila da je mališan podvrgnut operaciji u bolnici i da se oporavlja.

Očekuje se da će mališan biti dobro, javila je stanica.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo kako je dete uspelo da pronađe napunjeni pištolj i ispali iz njega, kako piše Telegraf.rs.

Istražitelji će takođe ispitati da li su odrasli bili u kući sa četvorogodišnjakom i malim detetom u trenutku pucnjave.

Okružno tužilaštvo Haris će sarađivati sa velikom porotom kako bi odlučilo da li će biti podignute optužbe u vezi sa incidentom.

Otac dece rekao je da četvorogodišnjak voli da se igra sa oružjem i verovatno nije shvatio da je pronašao pravi koji bi mogao da povredi njegovog brata. Otac nije želeo da se pojavi pred kamerama, ali je bio vidno ljut što je odrasla osoba ostavila napunjeno oružje oko njegove dece, javlja ABC 13.

Autor: Telegraf.rs