Policiji rekao da je pao sa drveta

Majkl Harison osuđen je na najmanje 21 godinu zatvora zbog ubistva svog sina Majkija, koji je tragično preminuo 18. juna prošle godine. Nakon što je prebio dečaka, Harison se sa sinom odvezao u park u Derbiširu i pozvao hitnu pomoć, rekavši da je Majki pao sa drveta dok su se igrali žmurke.

Zatim je očistio svoju odeću u očajničkom pokušaju da prikrije svoje tragove.

Sud je naveo kako je Harison (41) „poludeo“ i nasmrt pretukao svog sina, više puta ga udarajući pesnicom u telo, teško mu povredivši jetru.

Majki bi možda i preživeo, rečeno je sudu, da je dobio hitno lečenje. Osuđujući Harisona za ubistvo Majkija Harisona, sudija Šon Smit KC rekao je da je optuženi lagao o ubistvu i odveo žrtvu u park kao deo pokušaja da zataška zločin.

- U subotu, 18. juna 2022., u 18 minuta posle jedan, krenuli ste u prevaru isključivo kako biste se zaštitili od krivice. To je bilo zato što ste napali svog 11-godišnjeg sina Majkija. Udarili ste ga mnogo puta. Bar je jedan od tih udaraca bio toliko jak da mu je pocepao jetru. Umesto da se suočite sa onim što ste uradili, pozvali ste hitnu pomoć da prijavite da je Majki pao sa drveta. Ono što ste uradili tog jutra okončalo je život malog dečaka i uništilo živote mnogih drugih - poručio je sudija, kako piše Blic.

U parku, Harison je započeo svoje zataškavanje, a onda je pozvao policiju i hitnu pomoć i slagao. Ceo njegov iskaz na sudu je opisan kao „potpuna fikcija“.

Kada su hitne službe stigle u park, zatekle su Majkija kako sedi na suvozačevom sedištu Harisonovog kombija.

Peter Džojs, KC, tužilac, rekao je da je Majki imao problema sa disanjem i da je hitno prebačen u bolnicu gde je nažalost preminuo nešto više od sat vremena kasnije.

- Optuženi je rekao da je bio u provodu sa Majkijem u parku Šipli i da su se igrali žmurke. Optuženi je rekao da nije video Majkija da se penje na drvo, ali da ga je čuo kako pada. Ceo ovaj izveštaj o padu bila je potpuna laž - rekao je tužilac i dodao:

- Ovo je okrivljeni izmislio da bi prikrio činjenicu da je nasmr prebio sina i pokušao da prikrije svoje postupke tako što ga je odveo u park.

Autor: Blic