Sada spava samo 4 sata noću. 😴

Jedan Iranac tvrdi da je prestao da konzumira hranu jednog dana 2006. godine i da se od tog momenta oslanja isključivo na zaslađena gazirana pića kao energiju.

58-godišnji Golamreza Ardeširi tvrdi da mu je muka od samog pogleda na hranu i da poslednjih 17 godina preživljava na vodi i gaziranim pićima poput Pepsija i Koka-kole. Sve je počelo jedne noći 2006. godine, kada se probudio sa čudnim osećajem u ustima, koji jednostavno nije mogao da se otarasi, bez obzira na to koliko je lekara posetio. Na kraju je odlučio da se trajno kloni hrane i od tada živi sasvim normalnim životom. Njegova porodica ne jede pred njim, jer mu je muka od samog viđenja, a svu energiju dobija iz gaziranih pića. Popije 3 velike boce sode dnevno i insistira da nikada ne oseća glad.

- Imao sam čudan osećaj, osećao sam se kao predmet kao da mi je kosa u ustima, osećala sam da mi je glava ove dlake u ustima, a kraj u stomaku, šta god da sam uradio, nije bilo moguće ukloni ovu dlaku. Bilo je kao da mi je dlaka vukla u grlu i osećao sam se kao da se gušim, bilo je tako čvrsto da nisam znao šta da radim. Ne mogu to da opišem, ali bilo je ludo - prisećao se Ardeširi noći kada je prvi put osetio taj smešan osećaj u ustima.

Foto: Oddity Central/Skrinšot

Svako je preporučivao drugog lekara, pa je otišao kod nekoliko njih, ali niko nije mogao da dijagnostikuje njegovo stanje. Nije bilo dlake u ustima, ali se osećao kao da ima, pa mu je savetovano da ode kod psihijatra. Ni to nije dobro funkcionisalo, pa je jednostavno odlučio da u potpunosti odustane od hrane i živi isključivo na sodi.

Golamreza Ardeširi je rekao iranskim novinarima da se, kada je prvi put popio čašu gaziranog pića, osetio energiju kao nikada ranije, pa je odlučio da će ukusna mešavina biti njegova alternativa hrani. Tvrdi da je izgubio 32 kilograma otkako je počeo da pije bezalkoholna pića, ali osim da u poslednjih 17 godina nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Ovaj 58-godišnji Iranac potpuno je svestan rizika povezanih sa konzumacijom gaziranih pića bogatih šećerom, ali tvrdi da se redovno podvrgava zdravstvenim pregledima i da je čak prošao i endoskopiju, što je sve potvrdilo da je zdrav. On konzumira ova slatka pića skoro isključivo, tvrdeći da svake nedelje pije samo pola čaše vode i možda čašu čaja.

Otkako je počeo da živi na gaziranim pićima, Gholamreza Ardeširi se oseća energičnije nego ranije. Sada spava samo 4 sata noću, a noći provodi gledajući TV i rešavajući zagonetke.

Autor: redportal.rs