Lazarevačka škola pobednik takmičenja

Tim učenika Tehničke škole Kolubara u Lazarevcu pobedio je na takmičenju beogradskih srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama sa idejom o softveru koji bi predstavljao "inteligentnog ličnog asistenta" i pomagao deci pri onlajn učenju.

Onlajn takmičenje, pod nazivom Poslovni izazov, okupilo je učenike iz 15 srednjih škola koji su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će unaprediti onlajn učenje.

U pobedničkom timu su Stefan Ignjatović, Filip Milovanović, Kristina Nikolić, Zorana Milanović i Kosta Pavlović, koji kažu da im je cilj bio da olakšaju rad nastavnicima, ali i da učenici imaju kvalitetnije obrazovanje.

View this post on Instagram

A post shared by Dostignuća Mladih / JA Serbia (@dostignuca_mladih)

IZVOR: IG / dostignuca_mladih

Članovi 3 prvoplasirana tima obezbedili su učešće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru naredne godine u Beogradu, a pobednici tog finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Takmičenje Poslovni izazov je pokrenuto pre 12 godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

View this post on Instagram

A post shared by Dostignuća Mladih / JA Serbia (@dostignuca_mladih)

IZVOR: IG / dostignuca_mladih

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Lazarevac

#Poslovni izazov

#Srednjoškolci

#kolubara

#onlajn učenje

#softver