Iz bakine kuhinje stiže nam recept za prelivenu pitu sa mesom - puna sočnog nadeva. Nećete moći da stanete, a ukućani će tražiti porciju više. 😍

Potrebno je: 👩🏻‍🍳

2 veća glavica crnog luka
2 manja veza mladog crnog luka
500 gr mlevenog mesa
2 rendana krompira
biber, suvi začin, so i ulje
500 gr tankih kora
malo soli
3 jaja
200 ml jogurta
100 ml kisele vode (može i mleko kao zamena)

Priprema: 👩🏻‍🍳

Iseći sitno crni luk i mladi luk i propržiti, pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Dodati rendan krompir, mleven biber, začin i malo soli.
Sve dobro izjednačiti. U podmazanu tepsiju ređati dve kore ( koje se prethodno premažuuljem), stavlja se treća i 3 kašike nadeva se rasporedi i tako do utroška.
Ostaviti dve kore sa kojom ušuškamo pitu i isečemo je na kocke. U veće lonče umutimo jaja, dodamo jogurt i malo kisele vode. Preliti pitu i protresti.
Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni. Prohlađenu seći i uživati u vrhunskom ukusu...

Autor: Magazin Novosti