Minja Milovanović: Ne možemo da čekamo da se svet menja, a da ne aktiviramo sami sebe!

Sedamnaestogodišnja maturantkinja kraljevačke gimnazije Minja Milovanović, pobednica konkursa za najkreativniji i najzanimljiviji sadržaj koji afirmiše aktivizam mladih, ima poruku da ne možemo da čekamo da se svet menja, a da ne aktiviramo sami sebe.

Minja Milovanović iz Kraljeva, učenica 4. godine kraljevačke gimnazije, tokom leta je bila jedna od polaznica Letnje novinarske škole poslovnog udruženja Lokal pres. Ova škola, kako ističe Minja, dala joj je vetar u leđa, ali devojka čije ime treba da zapamtite kaže da video kojim je pobedila na konkursu MLADI za najkreativniji i najzanimljiviji format i sadržaj koji afirmiše aktivno učešće mladih, odstupa od bilo koje klasične novinarske forme. Na konkursu raspisanom u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje i podizanje medijske i digitalne pismenosti mladih širom Srbije, nagrada za Minju bila je mobilni telefon Samsung Galaxy S10.

Minja objašnjava da je ovim videom želela da na svoj način prikaže stvari iz lične perspektive:

- Uradila sam tako zato što smatra da aktivizam leži u nama samima, u nekim pojedinačnim, postepenim, malim koracima koje svako od nas može da preduzme, a ne u velikim stvarima.

Pogledajte pobednički video u kojem mladi ljudi objašnjavaju svoje načine kojima će uspeti da promene svet, dok sama autorka obećava da će svet promeniti tako što neće samo pričati, nego će se potruditi i da uradi ono o čemu priča. 👇

IZVOR: YT / @portalkrug

Autor: redportal.rs

#Kraljevačka gimnazija

#Kraljevo

#Lokal pres

#Minja Milovanić