Pokret Evropa sad zajedno sa Ujedinjenom Crnom Gorom

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji se održavaju 11. juna, pojaviće se nekoliko izbornih lista.

Prvi na izbornoj listi koalicije Demokratski front biće Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije, dok će se na listi biti i ostalih kandidata članica koalicije koju još čine Nova srpska demokratija, Pokret za promene i Radnička partija. U koaliciji sa Demokratskim frontom neće biti Slobodne Crne Gore i Prave Crne Gore, uprkos takvim očekivanjima.

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića na izbore će izaći zajedno sa Ujedinjenom reformskom akcijom Dritana Abazovića.

Listu Pokreta Evropa sad predvodiće lider pokreta Milojko Spajić, a na njoj će se još naći Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića, koja je na prošlim izborima bila u koaliciji Za budućnost Crne Gore koju je predvodio Demokratski front. Sa njima na izbore idu i brojne lokalne grupe građana poput Biram Bar, Novska lista, Durmitorska inicijativa i Alternativa, ali i Civas.

Demokratska partija socijalista izlazi na izbore u širokoj koaliciji koju će činiti Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP). Nosilac liste biće Danijel Živković, v.d. predsednika stranke.

Državnoj izbornoj komisiji do sada je predata jedino izborna lista Narodnog pokreta Pravda za sve na čelu sa Vladimirom Leposavićem, bivšim ministrom pravde, ali je ona vraćena zbog nedostatka 203 potpisa podrške građana.

Na izborima će se samostalno naći Bošnjačka stranka i Hrvatska demokratska inicijativa, a još uvek nije poznato u kojem formatu će izaći Socijalistička narodna partija.

Autor: redportal.rs