Psu nedostaje deo njuške, a oko dela koji je bio oblepljen, skupili se crvi 😟😟😟

Mučan prizor mršave i izmučene kuje čija je njuška bila oblepljena izolir trakom šokirala je dobre ljude koji su je pronašli u Bašaidu kod Kikinde i uputili na lečenje u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu.

Veterinari koji su prihvatili jadnu životinju takođe su ostali zgranuti. To je Kuriru potvrdila Jelena Ljuboja, predsednicu Udruženja za zaštitu životinja Lina iz Čoke:

- Jadnoj ženki je oko njuške bila zalepljena izolir traka. Kad smo je danas uhvatili i skinuli traku, usledio je novi šok jer je prizor bio užasan. Psu bukvalno nedostaje deo njuške, a stvorila se nekroza na mestu gde je bila zalepljena traka. Na tom mestu je bilo puno crva. Pas je prebačen u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu. I veterinari su ostali zatečeni jer dosad nisu imali prilike da vide ovako nešto. Na lečenju će ostati dva meseca - kaže Ljuboja i dodaje da nije stigla da ovaj slučaj prijavi policiji, ali se nada da će to uraditi njene koleginice iz kikindskog udruženja Vaska:

- Ženki smo dali ime Nova, a ona kreće u borbu za život. Koliko nam je poznato, pas je nekoliko dana ovako šetao selom, ali mu niko nije pomogao. Pas nije čipovan - dodaje Ljuboja. To upućuje na mogućnost da ga je mučitelj doneo i kod ovog sela pustio.

Autor: Kurir