Evo koliko je glasova dobio

Nikola Jokić iza sebe ima sezonu na granici tripl-dabl proseka, ali to nije bilo dovoljno da se nađe bar u idealnoj petorci.

Donekle i očekivano s obzirom da se biraju po dva beka, dva krila i jedan centar, a Džoel Embid je izabran za MVP-ja, pa je logično dobio i najviše glasova među centrima za startnu petorku.

Međutim, da nema tog "ključa" po pozicijama, glasovi za izbor 3 najbolja tima lige pokazuju da je Jokić ukupno bio tek 7. izbor glasača za prvi tim.

Dobio je ukupno 32 glasa za najbolju petorku i 68 za drugu, u koju je uvršten, pa je imao ukupno 364 boda.

Više glasova od njega za mesto u prvoj petorci, od igrača koji se nisu našli u istoj, dobio je još Donovan Mičel (45), pa je Srbin bio tek 7.po broju glasova za idealni tim.

Gledajući ukupan broj bodova, bio je 6. , jer je Mičel dobio manje glasova za drugu petorku pa je skupio manje bodova od centra Denvera (349).

Više bodova su dobili članovi prve petorke Luka Dončić 403, Šaj Gildžus-Aleksandar 407, Embid 474, Džejson Tejtum 484 i Janis Adetokumbo 500.

U drugoj petorci pored Jokića i Mičela našli su se još Stefen Kari, koji je dobio 17 glasova za najbolji tim, Džimi Batler i Džejlen Braun koji su imali samo po jedan glas za prvu petorku.

U trećoj su Domantas Sabonis, Dieron Foks, Demijen Lilard, Džulijus Rendl i Lebron Džejms.

Autor: b92.net