Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena

Fritata se sastoji iz raznovrsnog povrća, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.

Sastojci: 👩🏻‍🍳

8 jaja
80 ml pavlake za kuvane
3 kašike maslinovog ulja
1/2 šolje seckanog crnog luka
4 čena belog luka
1 šolja seckane paprike
1 šolja seckanog krompira
1 šolja seckane tikvice
2 šolje spanaća
1,5 šolja iseckanog sira

Priprema: 👩🏻‍🍳

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji.

Autor: Magazin Novosti