U tom trenutku osiguranje je intervenisalo.

Snimatelju BBC-ja navodno je bio zabranjen pristup krunisanju kralja Čarlsa III nakon što je na probi pokušao snimiti najsvetiji deo ceremonije, otkrio je izvor za The Sun.

Kralj je navodno krajičkom oka ugledao snimatelja kako na probi održanoj dan pre krunisanja potajno snima sveto pomazanje.

Prema pisanju britanskog medija, snimatelj je otišao s mesta koje mu je službeno dodeljeno te je usmerio mobilni prema kralju koji se nalazio unutar pregrade u kojoj se odvija sveta ceremonija.

- Čarls je uočio snimatelja kako ga pokušava snimiti tokom prolaska kroz najosetljiviji deo ceremonije. Tip s BBC-ja izgledao je nemirno dok je vrebao pogledom na zaslone na koje je usmerio svoj mobitel. Imao je ovlašteno mesto u opatiji - otkriva izvor.

U tom trenutku osiguranje je intervenisalo, a snimatelj je suspendovan s dužnosti preko vikenda. Prema tvrdnjama izvora, voditelj BBC-ja je potom na licu mesta poderao akreditaciju, nazvavši njegov potez "ponižavajućim gafom".

- Ovo je bilo ponižavajuće za BBC i svi su ostali u šoku. Krajnje je neregularno da bilo koji novinar u ovakvim okolnostima napusti svoje mesto. I duboko je zabrinjavajuće misliti da bi pokušavao snimiti dragocene trenutke namerno skrivene od pogleda javnosti - objasnio je izvor.

Podsetimo, pomazanje vladara uljem najsvetiji je deo ceremonije te je upravo zbog toga ovaj čin skriven od očiju javnosti.

Autor: redportal.rs