Privlači pažnju stanovnika grada Čengdu

Da li ste se zapitali da li ćete ikada videti svemirski brod uživo? Da li ćete ikada biti u prilici da vidite kako se ogromni okeanski talasi sudaraju, a da vam ne mogu ništa? Ovakve pojave nisu više iluzija niti deo Holivudske produkcije. U pitanju su ekrani 4. generacije sa veštačkom inteligencijom.

Pre samo nekoliko dana nad gradom Čengdu pojavio se svemirski brod. Da dobro ste pročitali, ali ovim brodom nisu upravljali vanzemaljci. U pitanju je Samsungov LED 3D ekran koji stvara efekte koji su vidljivi golim okom. Ovaj put to je bio svemirski brod koji je privlačio pažnju svih prolaznika. Ali krenimo ispočetka.

IZVOR: YT / Amithab p

Domovina ovakve inovacije nije Kina već Južna Koreja, gde se nalazi animacija talasa u virtuelnom akvarijumu. Najveći digitalni bilbord Digital Signage u Južnoj Koreji privlači pažnju ne samo prolaznika, već se i putem društvenih mreža. Okeanski talasi koji se sudaraju su realistični, a sve se dešava u prozirnom rezervoaru za vodu.

U centru Seula talasi dimenzije 80*20 metara neprekidno kovitlaju u akvarijumu.To je javna umetnička instalacija, koja emituje multimedijski sadržaj u informativne i reklamne svrhe. Tehnološki giganti Južne Koreje Samsung i LG Electronics dominiraju i na svetskom nivou. Naime, Samsung obuhvata 27% globalnog tržišnog udela u 2019. godini, dok LG Electronics 12%.

IZVOR: YT / ARIRANG NEWS

Sa digitalnom signalizacijom 4. generacije, koja koristi veštačku inteligenciju, ekrani ove vrste postaju deo svakodnevnog života. Najdostupniji su oni sa holografskim reklamiranjem i prepoznavanjem lica na osnovu ličnih podataka. Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da ne postoji velika tražnja na tržištu, jer veći deo fokusa ostaje na pametnim telefonima i displejima. Zato se ovaj deo industrije i nije toliko razvio.

Iako se to možda trenutno ne čini suštinskim, važno je da južnokorejske firme održe svoje snažno vođstvo na globalnom tržištu pre nego što industrija primeti eksploziju tražnje dok idemo ka 4. industrijskoj revoluciji.

Autor: redportal.rs

##Samsung

#Digital Signage

#JužnaKoreja

#LED

#LGElectronics

#Seul

#kina

#led3d

#ledcube

#Čengdu