Odlazak na krunisanje školskog druga izazvalo revolt

U subotu 6. marta održano je krunisanje britanskog kralja Čarlsa III kojem su prisustvovali i njegovi rođaci Aleksandar i Katarina Karađorđević, a njihov odlazak na ceremoniju prokomentarisala je glumica Kalina Kovačević.

Naime, krunisanje Čarlsa III poklopilo se sa danima žalosti u Srbiji, povodom dve tragedije koje su je pogodile prošle nedelje. Najpre je maloletni K.K. (13) u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru pucao i usmrtio 8 učenika i radnika obezbeđenja, a narednog dana je U.B. (20) u Mladenovcu i Smederevu na isti način usmrtio 8 i ranio 14 osoba, među kojima su dva maloletnika.

Ovi događaji bili su povod da zvanice iz Srbije, među kojima je bio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, otkažu odlazak na krunisanje. Međutim, Karađorđevići su bili prisutni na svečanosti, što je glumica Kalina Kovačević prokomentarisala na Instagram profilu magazina Story:

A za njih dvoje nema veze ovo sto se dogodilo u Srbiji? Vaznije im je da budu na krunisanju.
View this post on Instagram

A post shared by Najčitaniji celebrity magazin (@story.srbija)

IZVOR: IG / @story.srbija

Kralj Čarls III i Aleksandar Karađorđević jesu školski drugovi, budući da su zajedno pohađali Triniti koledž Kembridž univerziteta. Čarlsova majka kraljica Elizabeta II bila je kuma na Aleksandrovom krštenju, a njen otac bio je venčani kum kralja Aleksandra I i kraljice Marije, bake i deke Aleksandra Karađorđevića.

Autor: redportal.rs