On je na ročištu izneo tvrdnje da je San prisluškivao fiksne telefone i hakovao njegovu govornu poštu

Glumac Hju Grant tvrdi da je list San provalio u njegov stan i stavio uređaj za praćenje u njegov automobil u pokušaju da dobije priče o njegovom ličnom životu.

On se prošle srede pojavio u Višem sudu na ročištu tokom koga je izneo tvrdnje da je San, takođe, prisluškivao fiksne telefone i hakovao njegovu govornu poštu, prenosi Gardijan.

Tokom svedočenja, Grant je rekao da je San vršio nezakonite radnje, uključujući provale po narudžbini, provaljivanje i ulazak u privatnu imovinu u cilju dobijanja privatnih informacija putem prisluškivanja, prisluškivanja fiksnog telefona, hakovanja telefona i unajmljivanja privatnih istražitelja da urade sve ove i druge nezakonite stvari protiv njega.

Grant je rekao da je 2011. godine neko provalio u njegov stan u Londonu, da su ulazna vrata skinuta sa šarki, ali da ništa nije ukradeno.

On je kazao da se sledeceg dana u Sanu pojavila priča u kojoj je detaljno opisana unutrašnjost stana, uključujući znakove svađe.

Grant je izjavio da tada nije imao pojma ko je izvršio provalu i da nije imao dokaze da je provala izvršena ili naručena po nalogu štampe, a kamoli Sana.

Britanski glumac je naveo da je tokom 2000-ih San angažovao privatne istražitelje da provale u dve nekretnine povezane sa njegovom filmskom produkcijskom kompanijom i njegovom bivšom devojkom Liz Harli.

On tvrdi da su ove provale izvršene uz znanje i odobrenje Rebeke Bruks koja je u to vreme bila urednica 'Sana'.

Njuz grup njuzpejpers Ruperta Mardoka, matična kompanija Sana, poriče sve optužbe i navodi da se San nikada nije nezakonito ponašao.

Autor: Tanjug