Plejmejker Valensije od sutra u Beogradu

Španski reprezentativac i doskorašnji igrač Valensije Hoakin Kino Kolom novo je pojačanje Crvene zvezde.

Igra na poziciji plejmejkera, a glavno oružje mu je kreativnost u napadu i dobra organizacija igre. Sa druge strane, odbrana i brza igra su mu slabija strana, s obzirom na atletske sposobnosti. Nije poznat ni po sjajnom šutu za tri poena, ali kvaliteti koje ima su upravo ono što je nedostajalo Crvenoj zvezdi u toku sezone.

KK Crvena zvezda se i na Tviteru pohvalila njegovim dolaskom.

IZVOR: TW / @kkcrvenazvezda

Kolom će biti prvi Španac u istoriji Crvene zvezde. Ima 32 godine, a pre Valensije nastupao je za Fuenlabradu, Saragosu i Bilbao. U baskijskom klubu je igrao u najboljoj formi tokom svoje karijere, posebno u sezoni 2014/15. To ga je i preporučilo za Uniks iz Kazanja, u kome je odigrao 3 sjajne sezone i postao košarkaš evropskog renomea. Time je kupio poziv za Valensiju i reprezentaciju Španije, koja je aktuelni šampion sveta.

Potencijalni problem predstavlja činjenica da od juna Kolom nije igrao zvanične utakmice u klupskoj košarci, ali je u tom periodu odigrao dve utakmice za špansku reprezentaciju, u kojima je bio najbolji pojedinac svetskog prvaka.

U Crvenoj zvezdi se nadaju da su pronašli rešenje na mestu plejmejkera za spas sezone, s obzirom da Teri i Ročesti nisu ispunili očekivanja, najblaže rečeno. Koliko će brzo Kolom ući u takmičarski ritam i uspeti da saigrače, ostaje da vidimo.

Autor: redportal.rs

#KOŠARKA

#kk

#kolom

#novi

#plej

#plejmejker

#pojačanje

#zvezda

#Španac