Novi vlasnik, koji ne živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodno planira da izgradi porodičnu kuću za odmor

Pesak na ostrvu Džumejra Bej u Dubaiju, čini se, broji se u milionima evra... Na zemljištu nema vila sa pogledom na okean, nema barova, čak ni kamiona za sladoled. To je "samo" prazna peščana plaža površine oko 2.000 kvadratnih metara... Ali jedan čovek je ipak platio 125 miliona dirhama, odnosno 30 miliona evra.

Ova parcela je zapravo deo veštačkog ostrva u obliku morskog konjića, udaljenog od kopna grada, ali do njega se može doći preko mosta. Endrju Kamings, šef agencije za nekretnine Knight Frank u Dubaiju, rekao je da je prodaja oborila rekord.

- To je 125 miliona (dirhama) za pesak... Do sada su mediji pominjali prodaju spektakularnih vila i neverovatnih penthausa, ali ovo je zaista veliki rekord za plac - kaže on.

Kamings je objasnio da je na ostrvu Džumejra Bej bilo samo 128 parcela na prodaju, koje su sve rasprodate godinama unazad.

Kupac, koji je želeo da ostane anoniman, doneo je prodavcu dobit od 88,5 miliona dirhama, tj. oko 21 milion evra. Naime, prethodni vlasnik je pre dve godine za isti prostor platio 36,5 miliona dirhama (devet miliona evra), ali je vrednost peska u međuvremenu porasla.

Novi vlasnik, koji ne živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodno planira da izgradi porodičnu kuću za odmor.

Autor: redportal.rs