Turoperateri na kraju posete zaključili su da je ovo prilika da se Izraelci upoznaju ne samo sa Beogradom već i sa drugim gradovima i prirodnim lepotama naše zemlje.

Između Beograda i Tel Aviva uveden je direktan let, a ovo bi moglo da otvori vrata i brojnim gostima iz Izraela. Zato je u prestonici organizovano studijsko putovanje za najznačajnije turoperatore iz ove azijske zemlje, koji će od sada organizovati putovanja izraelskim turistima.

Gosti iz Izraela bili su u prilici da se upoznaju sa bogatom istorijom, kulturom i nasleđem brojnih naroda u Beogradu. Jevreji su takođe dali veliki doprinos u stvaranju kulturnog života u prestonici. Gosti su bili u prilici i da posete Narodni muzej, Konak kneginje Ljubice gde su videli autentičan enterijer iz 19. veka. U Dvorskom kompleksu na Dedinju bili su u prilici da se upoznaju i sa prestolonaslednikom Aleksandarom Karađorđevićem. Tokom obilaska Hrama Svetog Save pridružio im se i ambasador Izraela Jahel Vilan.

- Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije već čine ljudi - rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu Diesenhouse. - Ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, jesu neverovatna energija i gostoprimstvo, a to je svakom turisti izuzetno važno.

U istoriji i kulturnom životu Beograda značajno mesto zauzimaju i Jevreji. Turoperateri koji su došli da se upoznaju sa Beogradom veliku pažnju je privuklo i to što je u našem glavnom gradu živeo rabin Jehuda Alkalaj, čije se ideje smatraju pretečom modernog cionizma. U Zemunu su sahranjeni i roditelji Teodora Hercla, koji je značajna ličnost u istoriji Izraela.

Turoperateri bili su u prilici da se upoznaju i sa našom gastronomijom, koja im je privukla posebnu pažnju. U Skadariliji su uživali u srpskim specijalitetima. Gosti su degustirali rakije i naučili po čemu se razlikuje od sličnih pića okolnog podneblja.

Brojni parkovi i zelenilo u našem gradu inspirisalo ih je da Beograd preporuče za porodična putovanja ili onima koji žele da imaju aktivan odmor.

Turoperateri na kraju posete zaključili su da je ovo prilika da se Izraelci upoznaju ne samo sa Beogradom već i sa drugim gradovima i prirodnim lepotama naše zemlje.

Autor: Novosti.rs