Prva žena koja je uspela da sa pesmom na španskom jeziku završi na 9. mestu Bilbordove Hot 100 liste. 👏👏

Svetska muzička zvezda Šakira primiće nagradu Bilboardova žena godine na prvoj gala svečanosti Mujeres Latinas en la Musica (Latino žene u muzici). Ovogodišnji domaćini su Ivi Kvin i Žaklin Brakamontes, a održaće se 6. maja u Majamiju, dok će se emitovati narednog dana na Telemundu.

Ovo je prvi put da Bilbord organizuje Mujeres Latinas en la Musica, događaj kojim slavi latinoameričke umetnice, a koje doprinose pozitivnim promenama i jednakosti polova u muzici.

Foto: Instagram.com/shakira

Šakirina pobjeda dolazi nakon izvanredne godine u kojoj je ona oborila brojne rekorde duetom na španskom jeziku Monotonia s Ozunom. U januaru ove godine njen hit Shakira: BZRP Music Sessions #53 završio je na 9. mestu Bilbordove Hot 100 liste čime je postala prva žena kojoj je pošlo za rukom da to uradi pesmom na španskom jeziku.

- Zahvaljujući Šakiri, žene latinskog porekla širom sveta osnažene su da pišu muziku i izvode svoje pesme. Sama je pokrenula taj pokret i danas je uticajnija nego ikada pre, sa svojom gracioznošću i ogromnim talentom. Ona je definciija žene u muzici - rekla je Lejla Kobo iz Bilborda.

- Šakira je bila ključna u oblikovanju živahnog i raznolikog pejzaža latinomuzike i generalno muzike, tokom svoje karijere. Njena strast, talenat i kreativnost srušili su barijere i osnažili generacije da prihvate naš identitet kroz muziku, a mi smo neverovatno ponosni što je prepoznajemo kao ženu godine u muzičkoj industriji - izjavio je predsednik zadužen za zabavni sadržaj Telemunda Ronald Dej.

Autor: redportal.rs