Sledeće suđenje zakazano za 15. maj

Veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je predloge advoakta nekoliko okrivljenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da se njihovim branjenicima ukine pritvor.

Prethodno su advokati Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Nemanje Lakićevića tražili da se njihovim branjenicima ukine pritvor i zameni blažom merom.

Sudija je sledeće suđenje zakazala za 15. maj kada će Miljković nastaviti da ispituje okrivljenog-saradnika Nikolu Spasojevića.

Spasojević prepoznao gde su pripadnici Belivukove grupe prosipali ostatke tela

Okrivljenom-saradniku Nikoli Spasojeviću danas su u sudnici predočene fotografije mesta u Ritopeku na Dunavu, gde su, kako se sumnja, pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prosipali ostatke tela ubijenih muškaraca.

Spasojević je na fotografijama prepoznao mesto gde je, kako tvrdi, zajedno sa pripadnicima ove grupe prosipao džakove u kojima su se nalazili ostaci tela ubijenih muškaraca.

Okrivljeni-saradnik je za skalpele sa fotografija koji su pronađeni na pomenutoj deonici, rekao da su nalik na te skalpele koristili pripadnici kada su sekli džakove u vodi i prosipali ostatke tela.

U sudnici su prikazane fotografije kuće u Surduku, gde je kako tvrdi Spasojević, spaljeno telo Gorana Mihajlovića.

Na početku predočenog dokumenta piše da su učesnici tog uviđaja bili Belivuk i Miljković, zbog čega je Miljković rekao da to nije tačno, jer njega i Belivuka niko nije izvodio iz pritvora. On je zatražio da se to ispravi.

Prikazane su i žice koje ostaju kada se spale automobilske gume, na šta je Spasojević rekao da su tako izgledale žice koje su ostale kada je Mihajlovićevo telo spaljeno na gumama.

Miljković je postavio još nekoliko pitanja o ubistvu Gorana Veličkovića, povodom kojim je Spasojević rekao da su za vreme tog ubistva Miljković i Belivuk nosili kombinezone.

Nakon toga je Belivuk tražio reč i zamolio sudiju da im sudi po zakonu i da ne se u sudnici ne krši pretpostavka nevinosti, jer je ona ispravila u transkriptu jednu reč koju je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić rekao.

Belivuk je tražio da se ispravi da je Lalić rekao stadion umesto plac, što je sudija ispravila i okarakterisala kao lapsus.

"Lalić ništa nije bolji od mene, Vi ste u njegovu korist rekli da je možda pogrešio" rekao je Belivuk i požalio se da tužioci ne uključuju mikrofon kada se "ubacuju" u svedočenja.

Advokati Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Nemanje Lakićevića su tražili da se njihovim branjenicima ukine pritvor i zameni blažom merom.

Branilac Marka Andrića je navela da je on u Nišu sklopio sporazum za priznanje krivičnog dela na osnovu kog je osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca, a on se nalazi već dve godine u pritvoru, zbog čega je zatražila da se pritvor računa kao izdržavanje te kazne.

Andrić je osuđen pred Osnovnim sudom u Nišu.

Tužilaštvo se protivilo svim predlozima advokata.

Autor: Tanjug / redportal.rs