Španci zapeli, Amer iz Bronksa u dresu Orlova 😎

Kako prenosi portal Mondo, Američki košarkaš Kevin Panter doneo je veliku pobedu Partizanu nad Real Madridom (89:87) trojkom u poslednjoj sekundi i nije nikakvo iznenađenje što o njegovoj partiji danas bruje svi sportski mediji u Srbiji i Španiji. Tako se španska Marka raspisala o Panterovoj maestralnoj partiji (26 poena), pa su lansirali i jednu temu koja se do sada nije toliko pominjala: Da li će Amerikanac dobiti poziv da igra za reprezentaciju Srbije?

Kao što je većini poznato, Kevin Panter je dobio srpski pasoš dok je nastupao za Crvenu zvezdu u sezoni 2019/20, dok sada igra drugu sezonu u Partizanu i postao je miljenik navijača, a zbog dobrih igara i sve normalnije pojave u reprezentativnoj košarci o naturalizaciji košarkaša, Španci se pitaju da li će se za taj potez odlučiti i KSS.

Uz podsećanje da je Panter ukrao šou Real Madridu i srušio ih trojkom, španska Marka dodaje: 

Njegov talenat da pogađa teške šuteve i hladnokrvnost sada maksimalno dolaze do izražaja. Igrač je koji pravi razliku, pretnja je po 'kralja' u ovom takmičenju, a mogao bi i da promeni istoriju Srbije u košarci. Zato što bek iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je zbog mogućnosti da dobije poziv da igra za reprezentaciju Srbije: 'Imam poseban odnos prema Srbiji. Volim je. Imam pasoš i čuo sam da se razmatra ta mogućnost (poziv u reprezentaciju, prim.aut.). Ukoliko bi me pozvali, otvoren sam za tu opciju“, rekao je jednom prilikom Kevin Panter.

Španski list zaključuje da je "realnost drugačija" nego što smatra Panter: 

Bez obzira na to što ima brojne zvezde, Srbija je bila daleko od borbe za medalje u poslednje vreme, kao što se desilo i na minulom Evropskom prvenstvu. Panter bi mogao da promeni te tradicionalne norme u zemlji koja živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Reala izazove da se sve promeni.

Podsetimo, Kevin Panter za sada nije uspeo da dobije šansu u NBA, tako da je preko Grčke, Belgije Poljske, Italije i Srbije došao do vrhunca svoje karijere, pa ga prijatelj i košarkaš Malkolm Dilejni sada mami u najjaču ligu sveta. 

Autor: Mondo.rs