Krvave borbe ne staju

Ukrajinska armija je izjavila da Moskva koncetntriše svoje snage za finalni juriš na grad Bahmut i da stoga smanjuje ofanzivne operacije u drugim regionima na frontu.

Serhi Čerevati, portparol za istočnu grupaciju armije Ukrajine, izjavio je na ukrajinskoj televiziji da se situacija u Bahmuta menja s vremna na vreme i da je u toku poziciono ratovanje.

Neprijatelj koncentriše svoje snage u Bahmutu, zbog čega ne vodi toliko snažne ofanzivne operacije na drugim regionima fronta.

Kako je naveo, u poslednjih 24 sata ruske snage su napale pozicije vojske Ukrajine 23 puta, ispalile 280 različitih tipova artiljerijskog oružja, i izvršile 4 vazdušna napada. Ukupno je bilo samo u Bahmutu 85 napada i 20 slučaja razmene vatre. Ukupno je poginulo 175 neprijateljskih vojnika, dok je 213 ranjeno.

Takođe, dodao je da operativci vagner grupe više ne izvode sami ofanzivne operacije u Bahmutu.

Vazdušne jedinice neprijateljske vojske i specijalne jedinice se sve više koriste. Stoga znamo da su neprijateljski gubici sveveći.

Čerevati je izjavio da je ukrajinska artiljerija konstantno u uključena u zaštitu logističkih ruta u Bahmut, dok inženjeri čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju više različitih ruta komunikacija sa gradom.

Prema nezvaničnim proruskim kanalima sa društvene mreže Telegram, ukrajinska vojska nastavlja svoje povlačenje iz Bahmuta i za sobom uništava sve komunikacije, uključujući i intalaciju za telokomunikacije u zapadnom delu grada.

Autor: redportal.rs