Rekao je da mu je ovo bila sjajna nedjelja i da se nada da će se ovo nastaviti

Dušan Lajović, osvajač prvog ATP turnira Srpska open koji je tokom prethodnih osam dana igrao u Banjaluci, rekao je da je bilo jako teško igrati protiv najvećih nosilaca na turniru.

- Bilo je zaista zahtevno. Ne znam gdje sam našao energiju u drugom i trećem setu. Igrao sam mnogo duge mečeve. Nekako sam nakon 5:1 uspio da privedem kraju. Sve mečeve sam igrao protiv jako dobrih prijatelja, uključujući Andreja i nažalost jedan je morao da izgubi - kazao je Duci.

Rekao je da mu je ovo bila sjajna nedjelja i da se nada da će se ovo nastaviti.

- Osećam se umorno, ali u prilično dobrom ritmu. Nadam se da mogu da izdržim fizički i dalje. Stvarno sam uživao ove nedelje, igrao sam dobar tenis i jako sam se borio. To očekujem svaki meč, znam da to nije uvek moguće. Nadam se da ću se uspeti oporaviti do Madrida - naglasio je Lajović.

Nakon gubitka drugog seta istakao je da je bio preumoran i da nije razmišljao o tome da se Rus vraća u meč.

- Da sam imao samo jedna brejk prednosti mislim da ne bih dobio, ali sam uspeo jer su bila dva brejka i onda sam to iskoristio na svoj servis - poručio je Dušan.

Na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu na 5:4 u trećem setu, odgovorio je:

- Nije išlo pa sam rekao sebi ajde da pogodiš samo forhend, pa ćemo videti. Video sam da neću pobediti ovaj meč ako budem želeo da pogađam samo vinere, već sam se morao fokusirati samo na borbu - rekao je Lajović.

- Iskreno na 5:1 sam izgubio snagu. Vrtelo mi se u glavi i mislio sam da ću da se onesvestim. Ali sam onda rekao ajde izdrži i publika me zaista podigla - dodao je Lajović.

On je bio prezadovoljan u Banjaluci, rekao je da su ga ljudi primili kao da je kod kuće.

- Sigurno da Banjaluka zaslužuje ovakav tunrir. Ovo je jedan od najboljih 250 ATP na kojima sam igrao - zaključio je šampion Srpska opena.

Autor: redportal.rs