Vojnik prilikom prevrtanja polomio ruku

Ruski vojnik, koji je prema nezvaničnim informacijama bio pod dejstvom alkohola, slupao je moćni sistem protivvazdušne odbrane S-400 u jarak u ruskoj regiji Tula.

Pojedini ruski Telegram kanali, navodi portal Njuzvik, preneli su informaciju da se S-400 srušio i prevrnuo u jarak pored puta.

Baza, ruski Telegram kanal koji redovno objavljuje informacije o sigurnosnim problemima unutar zemlje, izvestio je da je ruski vojnik (33), koji je skršio S-400, navodno pao na alkotestu koji je pokazao prisustvo alkohola u organizmu.

- Vojnik je izgubio kontrolu i strovalio kamion s protivazdušnim raketnim sistemom u jarak - navodi Baza, prenosi Kurir.

Kanal je naveo da se vojno vozilo kretalo u sklopu konvoja od 8 kamiona bez pratnje. Vozilo, kojim je upravljao vojnik, zaostalo je za kolonom, a zatim izletelo sa puta i prevrnulo se.

- Kamion je pao tačno na projektile, ali oružje srećom nije bilo aktivirano. Vozilo je bilo prevrnuto, no pokazalo se da su mu kočnice pokvarene, pa su odlučili da ga ostave na mestu događaja pod zaštitom policije i vojske - navodi Baza i dodaje da je vojnik prilikom prevrtanja polomio ruku.

Autor: Kurir / Redportal.rs