Jokić dominirao, Gober ne bira sredstva

Kako prenosi portal Mondo, srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prethodne noći još jedan fantastičan meč za Denver i pomogao je svojoj ekipi da povede 2:0 u seriji protiv Minesote. Nikola Jokić je ubacio 27 poena u pobedi od 122:113, a tokom čitavog susreta vodio je velike bitke sa jakom centarskom linijom vukova u kojoj su Karl-Entoni Tauns i Rudi Gober. Ipak, i ovoga puta uspeo je da izađe kao pobednik, ali sa masnicama.

okić je dobio mnogo batina i tek devet puta je išao na liniju za slobodna bacanja, a da je imao suđenje kao drugi košarkaši sa MVP oreolom iznad glave, ta brojka je mogla da bude i duplo veća. Takođe, čini se da su Goberu ponovo tolerisani nesportski potezi koji su iritirali Jokića čitav meč, ali je ovoga puta makar uspeo da se suzdrži u razgovoru sa sudijama.

Situacija koja ga je najviše iznervirala odigrala se u prvom poluvremenu kada je Jokić uspeo da ispivotira Gobera i da uputi šut izbliza, međutim francuski centar, nekada najbolji defanzivac lige, bukvalno ga je ošamario u pokušaju da ga izblokira. Odmah je bilo vidljivo da je napravio nepotreban trzaj koji je značio da će Jokić dobiti jak udarac u lice, a najtragičnije je što sudije nisu svirale čak ni prekršaj.

Navijači domaćeg tima su se bunili, tražili su i nesportsku, međutim Gober se po ko zna koji put izvukao. Iznervirao je Jokića koji je tada ušao u blagu nervozu, posebno jer je ležao na parketu posle udarca u lice što su sudije ignorisale, ali je do kraja susreta uspeo da se pribere i odvede svoj tim do pobede.

IZVOR: Twitter / @FilipmyCup

Autor: mondo.rs