Posebnu čestitku uputio pripadnicima Vojske Srbije

Muftija beogradske Islamske zajednice Srbije i glavni vojni imam Mustafa Jusufspahić uputio je danas poruku vernicima povodom predstojećeg praznika Bajrama.

Muftija je poručio da je Bajram vreme radosti, zajedništva i solidarnosti, te da ljudima treba da donese volju da budu bolji i da pomažu bližnje.

Molimo uzvišenog Alaha da ovaj Bajram bude prilika da negujemo ljudske i Božje vrednosti i da dane ramazanskog Bajrama provedemo u veselju, duhu tradicije i ljubavi.

Istakao je da je posebno zadovoljan što su džamije bile prepune mladih ljudi i podsetio da će se ove godine održati 50. jubilarna sofra zajedništva, bratstva i saradnje. Posebnu čestitku uputio je pripadnicima Vojske Srbije muslimanske veroispovesti, koji su takođe postili ramazanski post, izrazivši nadu da će i u narednom periodu obavljati isključivo mirnodopske zadatke:

Mi ćemo, kao muslimani, uvek uz Božju pomoć, biti deo našeg društva i domovine nam Srbije i činilac koji zbližava i spaja ovu nam zemlju sa svima, posebno zemljama bratskih nam muslimana.

Pozvao je i vernike da u petak dođu na centralnu bajramsku molitvu u Bajrakli džamiji, koja će početi u 7 sati.

Autor: redportal.rs