Pokloni povodom obeležavanja jubileja

Agencija za bezbednost saobraćaja je prilikom obeležavanja 11 godina od osnivanja ove agencije poklonila Narodnom frontu auto-sedišta za sve bebe koje su se tokom jučerašnjeg dana rodile u ovom porodilištu. Tom prilikom, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić i direktor GAK Narodni front Željko Miković potpisali su Protokol o saradnji ove 2 ustanove.

- Bezbednost dece u saobraćaju jedan je od prioriteta Agencije bio i u narednom periodu će sigurno biti. Trudićemo se da pravimo aktivnosti kojima ćemo ukorenjivati pozitivne stavove kod dece i truditi se da im stvorimo bezbedno okruženje, bezbedne uslove da oni ne budu žrtve saobraćajnih nezgoda - poručio je Pešić.

Foto: Unsplash.com/Al Soot

- Svakog meseca nam je jedno dete smrtno stradalo u saobraćaju, što je za nas koji se bavimo bezbednošću u saobraćaju poražavajuće. Najveća je odgovornost na roditeljima koji prevoze decu ne koristeći sedišta za decu i pojas - rekao je Pešić, dodavši i da je drugi važan segment današnje aktivnosti da zdravstvene radnike obuče o značaju pravilne upotrebe sedišta.

On navodi da su zdravstveni radnici ti koji će nakon obuke, kada dođe roditelj da izvede dete, pokazati kako se pravilno koristi sedište, a za one koji ne dođu sa sedištem da im skrenu pažnju da to nije bezbedno i da zahtevaju od njih da dete prevoze na bezbedan način.

Profesor doktor Željko Miković, direktor Ginekološko-akušerske klinike Narodni front, zahvalio se Agenciji za bezbednost saobraćaja što je pokrenula ovu akciju o bezbednosti transporta i bezbednosti transporta novorođene dece.

- To je preventivna akcija koja treba kroz preventivne mere da dovede da se broj neželjenih događaja smanji. Narodni front je 1. izabrana ustanova sa kojom ta saradnja počinje i na tome se takođe zahvaljujem - rekao je prof. dr Miković.

IZVOR: YT / ABS Republika Srbija

Autor: PInk.rs/redportal.rs

#ABS

#GAK Narodni front

#auto-sedišta

#bebe

#bezbednost u saobraćaju

#jubilej