Ističe da današnja sednica ne bi ni počela da nisu dobili garancije

Šef poslaničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić na Kolegijumu sa šefovima poslaničkih grupa dao garancije da će sednica o KiM biti održana u narednih mesec dana.

Jovanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Srpskim pokretom Dveri i Srpskom strankom Zavetnici u Skupštini Srbije rekao da je današnja sednica sazvana po hitnom postupku što, kako je rekao, postaje "sramotna praksa".

"Već nedeljama unazad stranke opozicije zahtevaju da se održi sednica o najvažnijem državnom pitanju, a to je KiM. Imali smo 2 sednice o tome, ali nismo održali sednicu posle 2 runde pregovora o francusko-nemačkom dokumentu", rekao je Jovanović.

On je dodao da današnja sednica skupštine, na kojoj se inače raspravlja i o izboru kandidata za Zaštitnika građana, ne bi ni počela što se tiče državotvorne opozicije da nisu dobili garancije od Orlića da će sednica o KiM biti održana u narednih mesec dana.

"Morali smo o tome da razgovaramo sa Orlićem i nakon Kolegijuma i rečeno je da će sednica biti održana. Sa (predsednikom Aleksandrom) Vučićem ili bez, to je njihova stvar", rekao je Jovanović.

Autor: Tanjug / redportal.rs