Mask je otvoreni kritičar tradicionalnog obrazovanja.

Ilonova ljubav prema video igricama u detinjstvu pomogla mu je da razvije strast za programiranjem, što mu je i te kako poslužilo u karijeri. Nije iznenađenje da su i njegova deca veliki entuzijasti za ovaj vid zabave. Iako direktor kompanije Tesla dozvoljava deci da biraju svoje hobije, on ima jedno strogo pravilo kada su u pitanju video igre.

Mask je, naime, u jednom intervjuu rekao da bi njegova deca trebalo da provode duplo više vremena čitajući knjige nego igrajući video igrice. Na ovaj način on ne ograničava njihove vreme koje provode u igranju video igrica, ali ipak pazi da istovremeno rade i druge stvari. Ilon kaže da je smislio ovo pravilo, kako bi izbegao stvaranje zavisnosti od različitih elektronskih uređaja kod svoje dece.

Mask je otvoreni kritičar tradicionalnog obrazovanja. Jednom je izjavio da je fakultet samo gomila dosadnih domaćih zadataka, a poznato je i da od kandidata za posao u Tesli ne traži fakultetsku diplomu. Mislim da su koledži mesta gde se ljudi zabavljaju i pokazuju da mogu da završe neke zadatke, ali to svakako nisu mesta gde oni nauče nešto, rekao je Mask na jednoj konferenciji 2020.

Autor: RedPortal