Jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti marketinga

U četvrtak, 20. aprila, od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga Četvrta violina Saše Savića 📗📖.

👉🏻 A ko je Saša Savić?

Jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti marketinga. U proteklih pet godina dva puta je proglašen menadžerom godine u reklamnoj industriji SAD-a. Trenutno je generalni direktor na globalnom nivou za kompaniju Universal McCann, a Četvrta violina je njegova prva knjiga u kojoj se potraga za blagom postepeno pretvara u potragu za samima sobom 👆🏻🧐.

Foto: redportal.rs/Privatna arhiva

Prag, 1992. Saša jedva preživljava kao prodavac košulja na pijaci – sve dok ne sretne Bobana, svog daljeg rođaka, živopisnu ličnost koja se bavi prodajom bosanskog javora rebraša, drveta idealnog za izradu najskupocenijih violina. Zalihe su, međutim, pri kraju, u Bosnu se nazad ne može, pa se Boban dogovara sa Sašom da preko praške veze otputuju u Rumuniju u potrazi za nešto manje kvalitetnim, ali ipak cenjenim rumunskim javorom.

Priča je inspirisana dogadjajima iz 1992. godine, kada je Savić kao bosanski izbeglica živeo u Pragu, ali je počeo pisati tek 15 godina kasnije u Njujorku.

Jedan od razloga za pisanje ove i nekih drugih priča je vjerovatno bio strah da ću ih izgubiti iz glave, da će ih ritam života u Njujorku izbrisati. ’Četvrta violina’ je zbirka povezanih priča koje su se desile nekada, nekom drugom ili su se desile u mojoj mašti. U procesu pisanja, granica između fiktivnih likova i događaja se potpuno izgubila u opisu ljudi koji su pokušavali da nađu put.

Pored autora, na promociji će govoriti reditelj Vuk Ršumović i Ivan Stanković, marketinški stručnjak.

Autor: redportal.rs