Idealna lagana poslastica za praznične dane 👌🏻

Potrebno je: 👩🏻‍🍳

keks po izboru600 ml mleka100 ml mleka1 vanil šećer300 gr voća ja sam koristila jagode2 pudinga od jagoda 3 pudinga ok vanile9 kašika šećera (može više)10 gr želatina200 gr margarina100 gr jagoda + 500 ml vode 200 gr slatke pavlake

Priprema: 👩🏻‍🍳

U pleh poredjati keks, moj pleh je 28x16cm, pa preliti sa 100 ml toploga mleka.

U šerpu izblendati 100 gr jagoda, dodati 500 ml vode i 3 kašike šećera i ostaviti da vri par minuta.

Ubaciti puding i izmešati žicom.Dodati isečen margarin pa izjednačiti. Preliti vruć preko keksa u tepsiji. Skuvati drugi puding od vanile dodati jedan vanilin šećer, sa 3 kašike šećera.

Dodati margarin i želatin po unustvu. Sve izjednačiti. Preliti preko keksa u tepsiji. Ostaviti da se dobro ohladi pa dodati umućenu slatku pavlaku. Fantastična, kremasta i jako ukusna.

Autor: Magazin Novosti