Ministar je naveo da se za nadzor javilo nekoliko velikih svetskih firmi, a da je pobedio konzorcijum nemačke železničke kompanije Dojče Ban i francuske firme Sistra.

U maju biće potpisan ugovor o nadzoru nad projektom izgradnje beogradskog metroa, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- To je najbolji odgovor onima koji i dalje pričaju neistine u vezi sa metroom i nadaju se da se metro neće izgraditi - rekao je Vesić gostujući na televiziji K1.

Ministar je naveo da se za nadzor javilo nekoliko velikih svetskih firmi, a da je pobedio konzorcijum nemačke železničke kompanije Dojče Ban i francuske firme Sistra koji će, dodao je, vršiti nadzor nad izgradnjom metroa i koordinirati kompanijama Alstom i Pauer Čajna.

- Dobili smo jednu od najboljih svetskih kompanija. Tokom maja ćemo potpisati ugovor o izgradnji depoa za metro. Nasipanje je skoro završeno i sada kreće izgradnja depoa - rekao je Vesić.

Naveo je da se trenutno na Revizionoj komisiji nalazi projekat prve linije metroa koji radi francuska kompanija Ežis i da će, kada ga komisija odobri, uslediti potpisivanje ugovora za izgradnju te linije.

Autor: Novosti.rs