Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti 🤤

Trileće je kolač koji je veoma postao popularan na ovim prostorima. Ako ste ljubitelj ove poslastice, pravo je vreme da isprobate ovaj recept koji je obogaćen i kokosom. Uživajte!

Sastojci: 👩🏻‍🍳

Za koru: 👩🏻‍🍳

6 jaja (sobne temperature)
360 g šećera
350 g brašna
1 kašika praška za pecivo
180 ml kokosovog mleka

Za fil: 👩🏻‍🍳

1 konzerva kondenzovanog mleka
250 ml mleka
180 ml kokosovog mleka

Za dekoraciju: 👩🏻‍🍳

80-100 g kokosa

Priprema: 👩🏻‍🍳

Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite, postepeno dodavajući šećer. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Potom dodajte žumanca, umutite dobro mikserom, a potom ddajte brašno i prašak za pecivo. Sve lagano sjedinite. Onda sipajte i toplo kokosovo mleko i promešajte.

U prethodno premazan kalup puterom, dodajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

U međuvremenu, u posudi pomešajte sve tri vrste mleka i dobro promešajte. Koru koja se ispekla izbockajte viljuškom, isecite na kocke dok je još u plehu, pa prelijte smesom od tri mleka.

Stavite u frižider minimum 3 sata, pa pospite kokosom.

Autor: Magazin Novosti