Plej-of samo što nije krenuo...

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić propustio je treću uzastopnu NBA utakmicu za Denver. Najbolji tim Zapada je bio bez njegove pomoći u duelima sa Nju Orleansom, Finiksom i sada Golden Stejtom, ali su protiv Voriorsa na kraju uspeli da upišu pobedu više nego tesnim rezultatom (112:110), nakon što su u finišu imali sreće da Klej Tompson promaši dva šuta za tri poena, kojima bi doneo trijumf svojoj ekipi.

Za razliku od prethodne dve utakmice u kojima Nagetsi nisu ličili ni na šta bez Jokića, ovoga puta je Majkl Porter konačno preuzeo odgovornost i iskoristio veliku minutažu - tako da je susret protiv Voriorsa završio sa 29 poena i 11 skokova (10 od 17). Dobar meč odigrao je i Džamal Marej koji je upisao 26 poena, tri skoka i osam asistencija.

Trener Majkl Meloun će sigurno biti zabrinut što je Nikola Jokić već tri utakmice u odelu kraj terena. Jokić zvanično ima problem sa mišićem lista desne noge, zbog čega nisu želeli da rizikuju kada je prvo mesto praktično obezbeđeno. Ako bi Memfis dobio sve utakmice do kraja, Denveru bi bio dovoljan još samo jedan trijumf, pa se postavlja pitanje i da li će Jokić više izlaziti na teren u regularnom delu sezone?

Nagetsima slede mečevi sa Hjustonom, Finiksom, Jutom i Sakramentom i biće zanimljivo videti da li će Meloun uopšte koristiti Jokića u tim susretima, pošto dok im odgovara da ga odmaraju - isto tako Srbinu ne odgovara jer neće imati priliku da ispravi statistiku i sezonu završi sa tripl-dabl prosekom, što bi moglo da utiče i na MVP glasanje?

Na Zapadu nas čeka prava drama do kraja pošto je Dalas gotovo eliminisan iz plej-ina (potrebne su im sve pobede do kraja uz sve poraze Minesote ili Oklahoma), dok tek treba da se iskristališe ko će biti protivnik Nagetsima u prvoj rundi. Prema onome što sada gledamo, ne bi bilo iznenađenje da to budu Lejkersi, koji su daleko od lakog rivala, bez obzira na partije koje su pružali u najvećem delu sezone.

Autor: mondo.rs