Pooštravanje već postojećih mera

Nemačka je u ponoć ušla u potpuni karantin. Ove mere važiće bar ​​do 10. januara. Merkel je još jednom podsetila na cilj savezne i pokrajinskih vlada da prate kontakte zaraženih koronom i tako drže pandemiju pod kontrolom. Cilj je da se broj zaraženih smanji na ispod 50 zaraženih slučajeva na 100.000 stanovnika u roku od 7 dana.

Foto: Unsplash.com/Roman Kraft

U Francuskoj će policijski čas važiti od 20 časova do 6.00 ujutru, kada ljudi neće moći bez dozvole da izađu iz kuća. Izuzetak će biti Badnje veče ali će pravilo važiti za doček Nove godine. Barovi i restorani biće zatvoreni barem do 20. januara.

Foto: pexels.com

Nove mere koje podrazumevaju zatvaranje škola i prodavnica na najmanje 5 nedelja, donete su i u Holandiji. U Holandiji se povećava broj novih infekcija, dnevno imaju skoro 10.000 novih slučajeva. Povećava se i broj hospitalizovanih, što primorava vladu premijera Marka Rutea da uvede novu blokadu, kao u martu.

Foto: pexels.com/Kata Pal

Premijer Đuzepe Konte Italije pozvao je građane da izbegavaju "neodgovorno" okupljanje tokom praznika i najavio moguće pooštravanje mera u tom periodu.

Autor: redportal.rs

#Evropa

#Francuska

#Holandija

#Italija

#zaključavanje