Najavio klanicu i oprostio se od svih

Kako prenosi portal Mondo, policija je u utorak uveče dobila dojavu o pucnjavi u Vinkovcima u Hrvatskoj. Kada su stigli na lice mesta zatekli su mrtvog muškarca, a počinilac je pobegao sa lica mesta. Kasnije su i njega našli mrtvog. Kako se kasnije saznalo, žrtva ubistva je vinkovački biznismen A.P, a izvršilac ubistva njegov najmlađi sin student.

Oca je ubio sin kroz vrata mercedesa. Kada je došla policija, pucao je i na nju. U razmeni vatre, policajci su takođe pucali u vazduh i rekli mu da se preda. Pobegao je i ubio se. Jutro nakon strašnog zločina policija je ogradila dve kuće u Vinkovcima. Ispred kuće je parkiran i mercedes, koji je takođe ogradila policija. Na vratima automobila, na strani vozača, vidi se rupa, koja podseća na rupu od metka i izgleda kao da je metak ispaljen iz vozila prema spolja. 

Policija je dišla u posed oproštajne poruke koju je ubica poslao svojim prijateljima u kojoj je najavio što će učiniti. Napisao je i kako je, osim oca, planirao da ubije još ljudi. U oproštajnoj poruci piše kako je imao težak život i da je razvio neku vrstu traumatskog poremećaja. Zahvalio se prijateljima i rekao da paze jedni na druge.

Internetom je takođe počeo da kruži snimak mladića A.P. iz Vinkovaca, koji je kasno sinoć ubio svog oca, a potom i sebi presudio. Mladić je pričao o planiranju ubistva.

Na snimcima se čuo glas koji govori:

Ne radim to bez razloga, ne radim to zato što sam šupak, zato što sam loša osoba, verujte mi, ja sam suprotno od toga.

Porodica mladića je dobrostojeća, imaju privatnu firmu za transport, trgovinu i usluge, a prema dosadašnjim informacijama u porodici nije zabeležen nijedan slučaj nasilja. Još uvek se ne zna šta je motiv ovog strašnog čina, kao ni pozadina.

Autor: mondo.rs