Sve uslove ispunjava za nasledstvo

Nada Ramadanovski, bivša supruga legende narodne muzike Džeja Ramadanovskog, ispunjava sve zakonske uslove da nasledi penziju od pevača koju je on stekao u Austriji.

Džej je prema ranijim pisanjima ostvario pravo na mesečnu naknadu od 1.500 evra na ime invalidske penzije. Pevač je pravo na penziju ostvario pre 3 godine kada je imao operaciju srčanih zalistaka u Beču. S obzirom na to da je pevač sve vreme redovno plaćao porez, on je dobio i više nego pristojnu naknadu za naše prostore.

Porodične penzije u Austriji odobravaju se preživelom supružniku, a odnosi se i na razvedenog suprižnika. Uslovi koje Nada treba da ispuni da bi dobila penziju su sledeći: - Razvedeni supružnici imaju pravo na porodičnu penziju do momenta dok ne zaključe njihov brak, ako je osigurenik u trenutku smrti imao obavezu da plaća alimentaciju koja je prispela pre razvoda braka. U ovom slučaju visina penzije je ograničena na visinu mesečnog održavanja i ne može biti više dosuđena - rekla je pravnica koja je objasnila uslove pod kojima Nada može dobiti Džejevu penziju.

Foto: Instagram.com

Porodična penzija pripada udovici pod punom iznosu pod sledećim uslovima:

- Brakorazvodna persuda sadrži sledeću izreku prema članu 61 stav 3. zakona o braku, da je tužilac isključivi ili pretežni krivac za poremećaj braka, ako je brak trajao najmanje 15 godina i ako je udovica u trenutku nastupanja pravnosnažnosti brakorazvodne presude napunila 40 godina života. U slučaju da su ovi uslovi ispunjeni, udovica ostvaruje pravo na penziju pod punim iznosom - rekla je pravnica.

Autor: redportal.rs

#Dzej Ramadanovski

#dzej

#pevac

#pink