Juri da ga skine sa MVP trona, a ČETIRI godine nije izašao na teren u Denveru

Kako prenosi portal Mondo, do kraja sezone u NBA ligi ostalo je još svega nekoliko utakmica i to će biti prilika da Nikola Jokić i Džoel Embid dodaju gas za svoje kandidature za MVP priznanje.

Gledaćemo derbi susret Denvera i Filadelfije u kome bi jasno moglo da se vidi ko je bliži nagradi za najkorisnijeg igrača sezone, međutim 24 sata ranije stižu loše vesti iz tabora Seventisiksersa.

Džoel Embid se požalio na bol u desnom listu noge i neizvesno je da li će nastupiti u meču protiv Devera, čime bismo ostali uskraćeni za duel dvojice najdominantijih centara sveta, a ujedno i bez utakmice koja bi mnogo toga mogla da kaže uoči glasanja za MVP priznanje.

Osim Embida, neizvesno je da će igrati i Džejms Harden, koji ima bol u Ahilovoj tetivi, a ukoliko ne bi nastupili - deluje da bi to na papiru bio lakši zadatak za Denver. Ipak, mnogi veruju da je ovo samo trik Filadelfije u pokušaju da svog kandidata pogura u borbi za MVP priznanje. 

Bitan je samo plej-of. To što sam u MVP trci, već sam vam rekao, me ne zanima. Ako pobedim, dobro. Ako ne pobedim, nebitno. Nisam fokusiran na to.

Džoel Embid je ove sezone odigrao strašan meč protiv Denvera, kada je vodio svoj tim do velikog preokreta sa čak 47 poena i 18 skokova, ali interesantno je da uglavnom beži sa megdana Jokiću. Njih dvojica nisu imali mnogo duela tokom prethodnih godina, pa je posebno bizaran podatak da je Embid poslednji put gostovao u Denveru još 2019. godine.

taj meč se pamti po tome što su Siksersi ispustili 21 poen prednosti u poslednjoj četvrtini, a Embid je sa slobodnih bacanja propustio da donese pobedu - da bi Nikola Jokić pogodio za trijumf svog tima.

Autor: Mondo.rs