U nedelju će biti sunčano i prijatno toplo. Snažna promena vremena očekuje se u noći između nedelje na ponedeljak, kad nam stiže oblačnost i i hladan vazduh sa severa. ☔

Danas nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme . Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne na jugu Banata povremeno i jak. Jutarnja temperatura od 4 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 21 stepen. Uveče postepeno naoblačenje, a kiša i lokalni pljuskovi očekuju se tokom noći uz skretanje vetra na severozapadni pravac, osim na jugoistoku zemlje gde će se zadržati umereno oblačno i suvo vreme.

U ponedeljak se spremite za snažnu promenu vremena i nezaboravite da ponesete kišobrane.

27. marta nas očekuje pretežno oblačno i vetrovito s kišom, pljuskovima, ponegde i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne i južne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine. Najniža temperatura od 6 do 10 stepeni, a najviša od 12 do 15 stepeni, uveče u osetnom padu. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%. Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača (na planinama), verovatnoća 70%.

Autor: RedPortal