Ukrajinske snage i dalje odolevaju Vagner grupacijama

Ukrajinski generalštab prenosi da je kapacitet ruskih snaga za izvođenje daljih ofanzivnih operacija u Bahmutu u padu, ali i dalje poziva na oprez u reginima gde su sukobi i dalje na visokom intenzitetu.

Ruska Federacija nastavlja svoju oružanu agresiju protiv Ukrajine, fokusirajući svoje snage na pokušaje da kompletno zauzmu oblasti Donjecka i Luganska u okviru njihovih administrativnih granica. Najteže borbe se vode na jugu i na severu grada Bahmuta.
U oblasti Bahmuta, neprijatelj nastavlja sa ofanzivnim operacijama iako je očigledno da je njohov potencijal u opadanju.

Prema informacijama ukrajinske vojske ruska armija i dalje troši velike količine ljudstva u svojim pokušajima da zauzme grad:

Neprijatelj konstantno pokušava da zauzme grad, stalno gubeći velike količine ljudstva, oružja i vojne opreme. Naši branioci odbijaju brojne napade neprijatelja non stop u oblasti Bahmuta, Bogdanivke i Predtečine.

Ukrajinska vojska je takođe istakla da je ruska armija u defanzivi duž velikih sektora fronta na jugu zemlje:

Neprijatelj izvodi defanzivne operacije u oblasti Zaporožja i Hersona. U reginima kontakta stalno dolazi do razmene vatre,

Autor: redportal.rs