Govoreći o dostignućima Irana u razvoju nuklearne medicine, Eslami je spomenuo istom prilikom pomenuo uređaje za dijagnostiku kancera

Iran je spreman za saradnju sa Rusijom u razvoju "mirnodopskih" nuklearnih tehnologija, dok istovremeno najavljuje spremnost da sa Saudijskom Arabijom uspostavi kooperaciju u nuklearnoj medicini, istakli su danas u odvojenim izjavama Eshan Kanduzi, iranski ministar ekonomije i Mohamad Eslami, direktor direktor državne organizacije za atomsku energiju, prenele su agencije.

- Iran je spreman da proširi saradnju sa Rusijom u energetskom sektoru, uključujući i razvoj mirnodopske nuklearne energije - izjavio je Kanduzi u intervjuu ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA.

- Perspektiva saradnje u oblasti novih energija i obnovljivih izvora energije, kao i u oblasti drugih vrsta energije, uključujući miroljubivu nuklearnu energiju, svakako izaziva veliko interesovanje i motivaciju za proširenje ekonomskih odnosa sa Rusijom - naglasio je Kanduzi u izjavi objavljenoj danas.

U međuvremenu, Mohamad Eslami, direktor Iranske organizacije za atomsku energiju (AEOI) istakao je u intervju arapskoj medijskoj agenciji IRIB, da će se Teheran "definitivno angažovati" u nuklearnoj saradnji sa Saudijskom Arabijom, i to u oblasti radio—medicine.

Govoreći o dostignućima Irana u razvoju nuklearne medicine, Eslami je spomenuo istom prilikom pomenuo uređaje za dijagnostiku kancera. Prema Eslamijevom navodu, Iran izvozi proizvode nuklearne medicine u devet zemalja.

pročitajte još

Sin ub*o oca

Autor: redportal.rs