Apelovali su na građane da pomognu volonterima, kao i da fotografišu sve što im deluje sumnjivo.

U ponedeljak je otkrivena nova serija pasa, prema navodima Udruženja za zaštitu životinja Šapa, pronađeno 5 tela napuštenih pasa. Prvo telo psa pronađeno je u ulici Kralja Petra iza prodavnice Vrbas.

Potom su članovi udruženja pronašli još 3-4 u blizini Kancelarije privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i još jedno kod autobuske stanice, piše KoSSev. Jedan pas koji je otrovan pronađen je u blizini jedne pekare. Međutim, članovi udruženja uspeli su da ga na vreme odvedu kod veterinara, gde mu se trenutno bore za život.

Pre svega 3 dana pronađena su 3 tela otrovanih pasa u Ulici vlade Ćetkovića odmah iznad KBC-a i u Kolašinskoj kod Tri solitera. Da trovanje ne staje, te da je u toku nova serija, Udruženje Šapa izveštavalo je danas na društvenim mrežama uz više objava i fotografija uginulih životinja, piše Telegraf.

Najavili su da će svi slučajevi biti prijavljeni policiji, zajedno sa dokazima i informacijama sa kojim raspolažu. Građane su pozvali da pomognu psima koji imaju simptome trovanja tako što će im dati 3% hidrogen da progutaju i povrate otrovanu hranu.

Takođe su apelovali na građane da pomognu volonterima, kao i da fotografišu sve što im deluje sumnjivo.

Autor: redportal.rs