Golman Sevilje se oprostio od reprezentacije

Selektro fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prvi put od Mundijala u Kataru okupiće reprezentaciju. Tačno je da je u januaru Srbija igrala protiv SAD ali tada nije bilo najjačeg sastava, već je ekipa bila sastavljena od igrača koji nastupaju za klubove u domaćoj ligi.

Povod sadašnjeg okupljanja je start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje Srbija propušta već previše godina. U petak 24. marta Srbija će u Beogradu dočekati Litvaniju i tako otvoriti kvalifikacije. Već 3 dana kasnije Srbija će u Podgorici igrati protiv Crne Gore. Sa dve pobede na startu kvalifikacija Srbija bi širom otvorila vrata Evropskom prvenstvu.

Selektor je danas održao konferenciju na kojoj je saopštio da za Srbiju više neće igrati golman Sevilje Marko Dmitrović:

Dmitrović nas je pre nekoliko dana obavestio da neće više igrati za reprezentaciju, da želi da se posveti klupskim obavezama. Želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za reprezentaciju i poželim sve najbolje u karijeri. To je njegova odluka, da se bori za mesto da bude broj jedan na golu Sevilje, smatra da imamo dovoljan broj mladih golmana kojima treba pružiti šansu. Ovo je prava istina, hvala mu na svemu za ove dve godine.

Autor: redportal.rs