Nisu ni znale kakvo blago poseduju 🥰

Prvo izdanje Harija Potera i kamena mudrosti prodato je za čarobnih 68.000 funti na aukciji. Prodata knjiga je jedan od 500 primeraka u tvrdom povezu koji su štampani 1997. godine, pre nego što je saga J. K. Rouling postala svetski popularna. Još jedno prvo izdanje je prodato za 50.000 funti na internet aukciji Hansons Auctioneers u petak. Kopija iz biblioteke sa datumskim markama prodata je za 19.000 funti, dok je četvrta prodana za 17.500 funti.

Od prvih 500 štampanih primeraka u tvrdom povezu, 300 je poslato školama i bibliotekama. U to vreme su se te kopije prodavale po ceni od 10,99 funti. Šarlot Rumsi je prvobitno stavila kopiju pronađenu u majčinoj kutiji na automobilsku prodaju za 50 funti u julu. Ali nakon što je pogledala Antiques Roadshow, zamolila je majku iz Blekpula da kopiju proveri kod Hansons Auctioneers. Saznavši da je knjiga prvo izdanje, gospođa Rumsei rekla je da nije mogla prestati da skače.

Primerak je bio jedan od retkih 200 knjiga koje su se u prodavnicama prvobitno prodavale, a na aukciji se prodao za 50.000 funti. Buduća nevesta ranije je rekla da planira da novac potroši na venčanje i majčin novi dom. U oktobru se prodalo još jedno prvo izdanje 60.000 funti o čemu možete pročitati ovde:

Autor: redportal.rs

#hari poter i kamen mudrosti

#internet aukcija

#jk rovling

#knjiga