Sijev let je najgledaniji let na svetu

Avion kineskog predsednika Si Đinpinga sleteo je na međunarodni aerodrom Vnukovo u Moskvi, a sam let izazvao je veliko interesovanje. Let Boeing 747-89L je uživo pratilo više od 81.000 ljudi na veb stranici FlightRadar24, što ga čini najpraćenijim letom na svetu.

Samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za njegovo hapšenje, ruski predsednik Vladimir Putin pozdravlja kineskog lidera u Moskvi kako bi "igrao konstruktivnu ulogu u promovisanju mirovnih pregovora" o ratu u Ukrajini.

Kineski predsednik danas počinje posetu Rusiji, što je njegova prva poseta nekoj stranoj zemlji nakon što je po treći put izabran za predsednika Kine, a takođe i prva poseta Rusiji od početka sukoba između Rusije i Ukrajine u februaru. 2022.

Poseta će postaviti temelje za razvoj kinesko-ruskih odnosa u narednih pet godina i produbiti međusobno razumevanje Moskve i Pekinga o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, prenosi RIA Novosti.

Volstrit džornal, pozivajući se na svoje izvore, izvestio je da bi Si Đinping posle posete Moskvi mogao da održi onlajn sastanak sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Autor: redportal.rs