Nakon uzbudljivih utakmica osmine finala poznati timovi koji nastavljaju borbu za trofeje

Revanš utakmice osmine finala drugog i trećeg po snazi takmičenja u Evropi pružile su nam odličan fudbal i imena učesnika četvrtfinala.

U derbiju u Ligi Evrope, španski Betis poražen je na svom terenu od Mančester Junajteda 0:1, nakon 4:1 za engleski tim u prvom susretu. U ostalim utakmicama Sevilja je izbacila Fenerbahče, uprkos porazu 1:0 u Turskoj, zbog pobede od 2:0 u Španiji.

Fejenord je razbio Šahtjor 7:1 (prva utakmica 2:1 za Holanđane), Juventus pobedio i drugi put ekipu Frajburga 0:2 (u Torinu bilo 1:0), Arsenal je nakon jedanaesteraca eliminisan od Sportinga, nakon 1:1 u oba susreta, dok je Fenercvaroš posle 2:0 u Nemačkoj, izgubio istim rezultatom i u Budimpešti od Bajer Leverkuzena. Roma je, nakon pobede od 2:0 na Olimpiku u Rimu, sačuvala 0:0 u Baskiji i tako je obezbedila prolaz protiv Real Sosijedada, dok je Rojal Union Sen Žiloaz iz Brisela, nakon berlinskih 3:3, razbio Berlin Union na stadionu Anderlehta.

U Ligi Konferencija, Leh je bio bolji od Djurgardena (2:0, 3:0), Fiorentina je izbacila Sivaspor (1:0, 4:1), Bazel je prošao na penale protiv Slovana iz Bratislave, nakon 2:2 u obe utakmice, AZ Alkmar je dva puta pobedio Lacio 2:1, Nica je pobedila dva puta Šerif, 1:0 u Moldaviji i 3:1 u Francuskoj, Anderleht je izbacio ekipu Viljareala, 0:1 u Španiji, nakon 1:1 u Belgiji, dok je Vest Hem u Londonu savladao AEK sa Kipra 4:0, posle pobede od 2:0 na gostovanju. Utakmica Bašakšehir - Gent rešena je u korist gostiju iz Belgije, dan ranije, rezultatom 1:4, posle prve utakmice u kojoj je bilo nerešeno, 1:1.

Žreb, nakon kojeg ćemo saznati parove četvrtfinala u oba takmičenja, odžaće se danas u Nionu.

Autor: redportal.rs