Jasno rekao ono što svi MISLIMO

Kako prenosi portal Mondo, ruski teniser Danil Medvedev govorio je o Novaku Đokoviću na konferenciji za medije nakon plasmana u polufinale mastersa u Indijan Velsu o Novaku Đokoviću i pritisku s kojim se bori trenutno kao broj jedan na ATP listi. 

Pritisak nije lak, znate da uvek svi nešto očekuju od vas. To me je mnogo naučilo, jer kad sam imao 20 godina i kada sam tek stasavao, voleo sam društvene mreže. Volite da čitate sve komentare o sebi, u stilu, 'u redu, on će biti dobar', ili čak i one tipa, 'ne, on je loš igrač'. Kad ste mladi, ponekada im i odgovorite sa, uradiću nešto dobro.

Nakon toga se dotakao i trojice najvećih tenisera svih vremena, istakavši da Novak nema isti tretman kod medija i navijača kao Rafael Nadal i Rodžer Federer. 

Taj pritisak da ste broj jedan nosi i to da imate mnogo mrzitelja, to je normalno. Novak Đoković ima mnogo hejtera, čak i Rafa Nadal i Rodžer Federer ih nekako imaju. Pitate se, kako je to moguće? Ne bi trebalo da ih imaju…

Medvedevu je ovo prvo polufinale u Indijan Velsu u kom će igrati protiv Frensisa Tijafoa, kog je u prošlosti redovno pobeđivao, pa se sada nada plasmanu u finale i prvom trofeju u 2023. godini. Trenutno je na ATP rang listi šesti sa 3.775 bodova, na petom mestu mu za 20 bodova beži Amerikanac Tejlor Fric, a sigurno da će Rus nakon dobrog plasmana na prvom od dva mastersa u Americi na novoj rang-listi popraviti svoju poziciju za nekoliko mesta, a njegov dobar rezultat pogoduje i Đokoviću, jer ga i dalje ostavlja na prvoj poziiji.

Autor: Mondo.rs